Petek, 24.03.2017

Prvo spomladansko gostovanje

Žuti se po porazu doma proti lendavski Nafti, sedaj odpravljajo v Prlekijo, kjer bodo merili moči s šestouvrščenim Avto Rajh Ljutomerom.

Zgodovina medsebojnih tekem teh dveh tekmecev sega daleč nazaj, vse v leto 2008, ko sta se prvič pomerila med sabo. Takrat so bili doma z 2:1 boljši Ljutomerčani in na koncu bili tudi krepko višje na razpredelnici 1. MNL Murska Sobota. Od tedaj sta kluba med sabo odigrala še 15 tekem, skupno so oboji sedem krat slavili, dve tekmi sta se končali neodločeno. Nazadnje so bili v Ljutomeru boljši domačini, ki so Beltincem v lanskem jesenskem delu tudi edini uspeli vzeti celoten skalp, v letošnji sezoni pa so prvo tekmo dobili Žuti (2:1).

Moštvi se na obračun odpravljata z različnim razpoloženjem. Beltinci so za uvod kloni doma proti Nafti, Ljutomer pa je z golom povratnika Andreja Lotriča uspel premagati Križevce. Prav Lotrič je poleg Celeca, Fišerja, Mihaliča in Novaka ena pomembnih okrepitev to zimo, kajti najboljši posameznik in strelec dvanajstih zadetkov jeseni, Luka Ciglarič se je preselil v Veržej. Domači bodo pogrešali tudi Bertalaniča, ki nima pravice nastopa zaradi kartonov. Podobno težavo ima v gostujočem taboru Feri Cifer, ki ne bo mogel računati na Kosija in Kristla.

Tekmo v ŠRC Ljutomer, ki se bo začela v soboto ob 15. uri bodo sodili Nejc Gergič, Jure Sužnik in Urban Cotič, delegat srečanja bo Jožef Klinc. Vljudno vabljeni, da se udeležite gostovanja in pomagate Žutim v boju na nove tri točke!

Vsa srečanja v 16. krogu:

Ljutomer - Beltinci (sobota, 15:00)

Nafta - Tromejnik (sobota, 15:00)

Rakičan - Hotiza (nedelja, 10:30)

Odranci - Križevci (nedelja, 16:00)

Čarda - Mura (nedelja, 16:00)

Grad - Bogojina (nedelja, 16:00)

Polana - Turnišče (nedelja, 16.00)