Sobota, 14.10.2017

V Turnišče po sedmo zmago

Pred našimi igralci je 9. krog prvenstva, tokrat se odpravljajo na gostovanje v Turnišče, kjer še nikoli v zgodovini niso izgubili točke.

Po boljši predstavi naše ekipe prejšnjo nedeljo proti Tromejniku, je sedaj pred njimi nov izziv. Nasproti bo stala trenutno dvanajsta ekipa prvenstva, čeprav jim je na začetku kazalo precej bolje. Doslej so jutrišnji domačini slavili na dveh obračunih, bili so boljši od Čarde in Grada, ter izgubili na preostalih štirih. Naša ekipa se na obračun torej odpravlja z zmago, na drugi strani je pa prav obratno. Turnišče je prejšnjo nedeljo v gosteh izgubilo s 3:1, edini gol je prispeval Erik Lutar, ki je letos zadel že pet zadetkov in bo verjetno glavna nevarnost nasprotnika na naša vrata. Podobno velja za Milka Kovača, vsem našim navijačem zelo poznanega igralca, ki je v Žutem dresu odigral veliko tekem in prispeval prav tako kar nekaj zadetkov.

Ekipi sta se doslej devetkrat merile v zgodovini, osem obračunov je bilo uradnih, enkrat je šlo za prijateljsko tekmo. Žutim naš jutrišnji nasprotnik kar leži, saj so slavili na kar osmih od devetih srečanj, enkrat se je tekma odvila brez zmagovalca. Na zadnje sta se ekipi v Turnišču pomerile lansko jesen, ko so bili Žuti boljši z 0:4, posnetek slednjih si lahko ogledate na spodnji povezavi.

Feri Cifer bo imel tokrat tudi nekaj dela z zasedbo, ki zagotovo ne bo ista kot proti Tromejniku. Zaradi štirih rumenih kartonov tokrat ne bo drugega strelca Luko Ciglariča, zgolj ob igrišču bo tudi že dlje časa poškodovan Uroš Krajnc. Veseli pa dejstvo, da se počasi vrača Jan Kristl, prav tako pa je kazen rdečega kartona odslužil branilec Mitja Kosi.

Na razpredelnici naša ekipa še vedno za vodilno Polana zaostaja za pet točk, kar pa se lahko spremeni že jutri. Zato vas vse vabimo na pomembno gostovanje, udeležite se ga v čim večjem številu!