Sobota, 21.10.2017

V Beltince prihajajo Črenšovci

Po vnovičnem neuspehu Žutih prejšnjo nedeljo v Turnišču, ko kljub prevladi predvsem v drugem polčasu niso uspeli zadeti in so izgubili pomembni dve točki, tokrat v Športnem parku pričakujejo Črenšovce.

Našim fantom se je vrh razpredelnice po remiju v Turnišču še nekoliko bolj oddaljil. Vodilna Polana, ki je še naprej stoodstotna ima prednost sedmin točk, drugouvrščeni Odranci pa štiri. Računica pred dvobojem 10. kroga proti Črenšovcem je torej povsem enostavna: v poštev pride le zmaga, česar se igralci dobro zavedajo. Tekma s Črenšovci bo tudi predzadnja domača v tem jesenskem delu, saj se bodo ob zadnji domači proti Odrancem, še trikrat podali na tuje (v Martjance, Polano in Radgono).

Kot rečeno Žuti zasedajo tretje mesto in imajo trinajst točk več od jutrišnjega nasprotnika, ki je trenutno na dvanajstem, s sedmimi točkami. Zadnjo zmago so vknjižili prav prejšnji vikend, ko so doma ugnali Bogojino. Črenšovci so tako po štirih zaporednih porazih uspeli priti do sila pomembnih točk, prav gotovo pa bodo za podobno motivirani tudi jutri.

Ekipi sta se v zgodovini že srečevali in medsebojni obračuni so močno na strani domače ekipe. Od sedmih tekem so jih Žuti dobili šest, ob tem pa je zanimiva tudi gol razlika, ki je s 27:3 na naši strani. Zadnji domači obračun so naši fantje dobili s 5:0, kar štirikrat je bil uspešen tkalec, enkrat je zadel tudi Maroša (najzanimivejše trenutke iz te tekme si lahko ogledate na spodnji povezavi). V lanskem prvenstvu se ekipi nista srečali, ker so Črenšovci igrali v 1. MNL.

Nobena od ekip tokrat nima težav s kaznovanimi, kar pomeni, da se v domač tabor vrača tudi drugi strelec Luka Ciglarič, ki proti Turnišču ni imel pravice nastopa. Tekma se bo jutri pričela že ob 15:00, vse navijače pa vljudno vabimo, da se je udeležite. Pomagajte domačim igralcem do zmage!