Ponedeljek, 30.10.2017

Z minimalno zmago za priključek

Žuti so se z zmago nad Čardo in ob spodrsljaju Polane približali prvemu mestu. Igralec odločitve je bil tokrat Jan Hartman, ki je zadel za pomembno zmago.

Trener Cifer je tokrat v primerjavi s tekmo proti Črenšovcem postavo spremenil zgolj na enem mestu. Manjkajočega Apatiča je zamenjal Kotnik. Tekmo so tako začeli: Vöröš; Kotnik, Bertalanič, Kosi, Pavel; Ciglarič, Trstenjak, Hartman J., Ropoša; Mauko in Tkalec.

Tekmo v Martjancih je bolje začela domača ekipa Čarde, ki si je prva pripravila priložnost za zadetek, vendar je vratar Vöröš bil na mestu. Takoj v naslednjem napadu je s prodorom odgovoril Ciglarič, ki pa je za las streljal čez gol. Po prvih minutah tekme se je veter začel zelo krepiti in precej vplival na potek tekme.

V 12. minuti je Ciglarič iz kota poslal visoko podajo pred vrata domačih, kjer je bil najvišji Kosi, vendar za las prekratek. V naslednji minuti je Čarda izvedla hiter napad. Po lepi globinski podaji se je sam iz oči v oči z vratarjem Vörošem znašel Poredoš, ki pa se je preveč obotavljal, Vöröš pa hitro stekel iz gola in uspel priti do žoge.

V naslednjih minutah so Žuti začeli prevzemati pobudo na igrišču. V 15. minuti je Ciglarič lepo diagonalno podal do Ropoše, kateri se je iz roba kazenskega prostora odločil za strel, toda domači igralec je uspel blokirati strel. Nekaj minut pozneje je Tkalec izvajal prosti strel iz roba kazenskega prostora. Lep strel v spodnji levi kot domačih vrat, je vratar Buzeti s težavo preusmeril v kot. Na drugi strani so domači iz podobne situacije streljali preko gola. Do konca polčasa smo videli bolj umirjeno igro med obema kazenskima prostoroma brez izrazitih priložnosti.

Drugi polčas se je začel podobno kot se je končal prvi. Prva lepa priložnost je sledila v 53. minuti, po hitrem protinapadu. Tkalec je preigraval po desni strani vendar slabo podal do Mauka, ki je bil sam na robu kazenskega prostora. V 62. minuti je trener Cifer potegnil prvo potezo. Iz igre je potegnil Trstenjaka, namesto njega je prvič po poškodbi vstopil Kristl. Z menjavo je zadel v polno, saj se je igra takoj razživela. Žuti so začeli pritiskati proti vratom Čarde. Iz prostega strela iz približno 30. metrov je Ciglarič streljal za las mimo gola.

V 67. minuti je sledil odločilen trenutek srečanja. Ropoša je preigraval po desni strani in se odločil za strel na gol. Lep strel je vratar Buzeti le s težavo odbil. Vendar le do Jana Hartmana, ki mu iz približno 12 metrov ni bilo težko žoge poslati mimo domačega branilca v gol. Gol je Žutim dal novega zaleta. Le dve minuti pozneje je Ropoša lepo podal do Tkalca, ki je bil sam na robu kazenskega prostora, vendar je Tkalec slabo zadel žogo iz voleja. Minuto pozneje se je Mauko nepričakovano odločil za strel z razdalje, žoga je zletela malce čez gol. V 77. minuti je Ropošo zamenjal Šnajder.

V 81. minuti so domači šele prvič v drugem polčasu sprožili strel na vrata Vöröša, ki pa ni imel večjih težav pri obrambi. Tri minute pozneje je Cifer v igro poslal še Žigo Hartmana. Do konca tekme se rezultat več ni spremenil. Žuti so poskušali doseči še en zadetek, domači pa si resnih priložnosti več niso uspeli ustvariti.

Tri točke so tako zasluženo šle v Beltince, ki so se ob spodrsljaju Polane uspeli malce približati prvemu mestu. V naslednjih dveh tednih sledita najpomembnejši tekmi v jesenskem delu. Najprej bo v nedeljo v Športnem parku na vrsti tradicionalni sosedski "El classico" proti Odrancem, ki trenutno zasedajo drugo mesto. Teden za tem, pa še tekma v gosteh proti vodilni Polani.

Vse navijače vabimo da se teh dveh tekem udeležijo v čim večjem številu ter Žutim pomagajo do pomembnih točk v boju za prvo mesto.