Sreda, 27.12.2017

Pregled leta 2017

Ob zaključku iztekajočega se leta, smo se odločili, da opravimo hiter pregled vsega kar se je v njem zgodilo, in se spomnimo na trenutke, ki so zaznamovali leto 2017.

SPOMLADANSKI DEL SEZONE 16/17

Leto 2017 se je za Žute začelo s pripravami na spomladanski del prejšnje sezone v katerega so stopili z drugim mestom in majhnim zaostankom za Nafto, s katero je bil potem odigran tudi uvodni derbi. Pozimi so Beltince zapustili Gregorec, Škaper, Kolarič in Jamakovič, prišel je le Rok Kotnik. Prav majhen kader je pozneje ob kartonih in poškodbah bil ključen za ne najboljšo pomlad. Žuti so na prvo zmago morali čakati vse do četrtega kroga, po porazu nad Nafto, Ljutomerom in Tromejnikom, so doma ugnali Turnišče in tako imeli lepo popotnico pred prekmurskim derbijem z Muro na Fazaneriji.

Pred derbijem, kjer se na lestvico ni kaj prida gledalo. Prav za derbi se je na zelenice vrnil tudi poškodovani Tkalec, ki je v 18. minuti takrat na veliko veselje naših navijačev povedel Beltince v prednost. Ta ni trajala dolgo, saj je Mura že v naslednji minuti izenačila prek našega nekdanjega člana Maroše za končni izid 1:1. Ta remi je Žute ohranjal v boju za drugo mesto, zaostanek za Muro je bil pet točk. Toda našim še naprej nič ni steklo. Sledili so še porazi proti Hotizi, Gradu in Odrancem, vendarle pa so Žuti sezono zaključili z dvema visokima zmagama nad Rakičanom in Čardo.

Ob skrčenem kadru je bil veliko odkritje kluba mladi Žiga Hartman, ki se je iz kroga v krog bolj uveljavljal tudi v prvo postavo. Kot prvi strelec sezone je zaključil Jernej Tkalec s 23 goli, na drugem mestu jih je Mitja Mauko zbral 10. Skupaj sta tako dosegla krepko več od polovice vseh golov v sezoni. Ekipa je na koncu končala na četrtem mestu, za Nafto, Muro in Odranci. Zaostanek so nabrali predvsem to pomlad, saj so na dvanajstih tekmah petkrat slavili, enkrat remizirali in šestkrat izgubili.

JESENSKI DEL SEZONE 17/18

V pričetku nove sezone so vodilni možje storili vse, da bi okrepili moštvo in predvsem povečali kader. Tako so klub okrepili Goran Šnajder, Luka Ciglarič, Nino Bertalanič, Marsel Zorko, Jernej Trstenjak, Tilen Lešnik in dva posojena igralca s strani Mure - Domen Zver in Amadej Legen. Športni park sta zapustila Mitja Botjak in Stanislav Kuzma.

Tako smo bili priča prav posebnemu slovesu. Kuzma je svojo bogato kariero sklenil prav na dan derbija z Muro v finalu pokala MNZ Murska Sobota pred polnimi tribunami v Športnem parku Beltinci. Obračun je bil izredno napet, Žuti so se odločno kosali z jesenskim prvakom druge lige in celo povedli prek Kristla. Mura je v drugem polčasu izid izenačila in na koncu slavila po enajstmetrovkah. Ta finale je našim igralcem prinesel Pokal Slovenije in obračun z Aluminijem, kateri je pozneje tudi napredoval.

Žuti so tudi letos na dobri poti v medobčinskem pokalu, saj so v prvih dveh krogih ugnali Rakičan (0:3) in Tromejnik (0:4), na nasprotnika v četrtfinalu pa še čakajo. Prav tako je vse odprto tudi v prvenstvu, kjer je naša ekipa trenutno na tretjem mestu, a le s štirimi točkami zaostanka za prvimi Odranci in dvema točkama zaostanka za drugo Polano. Poleg 10 zmag, so vknjižili še tri remije in en poraz. Usodna je bila le Radenska Slatina na svojem igrišču. Priložnost na igrišču je tokrat vknjižilo kar devetnajst različnih igralcev, Feri Cifer je imel to sezono možnost precej večje rotacije. Prav tako se je že v jeseni med strelce vpisalo deset različnih strelcev, največ jih ima tudi tokrat Jernej Tkalec (10), z enim manj mu sledi Luka Ciglarič.

Vsi nogometaši, ki so v tem letu zaigrali za Beltince so: Kuzma, Zver, Vöröš, Hartman Ž., Hartman J., Kosi, Breznik, Smodiš M., Botjak, Kristl, Mauko, Apatič, Tkalec, Ropoša, Pavel, Virag, Krajnc, Zlatar, Kotnik, Dugonjič, Vok, Šnajder, Bertalanič, Ciglarič, Lešnik, Trstenjak in Legen. Trener ekipe je Feri Cifer.

Uprava, igralci in vsi navijači se tako lahko le veselimo novih izzivov v prihajajočem letu. Priprave na spomladanski del sezone se bodo predvidoma začele konec januarja, prestopni rok pa že prihodnji teden. Preostane nam le še to, da vam zaželimo srečno, zdravo in predvsem uspešno novo leto, ter da se kmalu znova vidimo ob zelenicah tretjeligaškega nogometa! Srečno 2018!