Četrtek, 28.12.2017

Intervju s predsednikom in trenerjem

Ob zaključku leta je Pomurski šport za vse ljubitelje tretjeligaškega nogometa pripravil obsežen intervju z našim predsednikom Marjanom Vöröšem in trenerjem članske ekipe Ferijem Cifrom. Povzetek intervjuja vam ponujamo tudi na naši spletni strani.

"S pred kratkim končanim jesenskim delom prvenstva, realno gledano nisem zadovoljen. Moja in tako pričakovanja UO kluba so bila večja. Glede na igralski kader v tej novi sezoni smo vsi skupaj pričakovali več," je uvodoma povedal predsednik Vöröš, in nadaljeval: "kaj je vzrok za nepopolno jesen, vam ne vem povedati. Najverjetneje se je nekaj moralo dogajati v glavah igralcev. Ekipa ni izgubila nobenega derbija, točke so izgubili pri ekipah iz spodnjega dela prvenstvene lestvice. Kot sem omenil, ta ekipa lahko in mora dati več, saj ima kar nekaj igralcev izkušnje z igranjem nogometa v 1. SNL in tudi 2. SNL."

O posameznikih Vöröš ni želel govoriti, je pa pohvalil napad in obrambo ekipe: "Priigrali smo si kar nekaj priložnosti in dosti tega tudi izkoristili na skoraj vsaki tekmi, tako da sem z učinkovitostjo ekipe zadovoljen. Res je, da z zadetki spet izstopa naš kapetan Jernej Tkalec, kar pa smo od njega že vajeni. Pozitivno nas je presenetil novinec v ekipi Luka Ciglarič. Vidim, da se je zelo dobro vklopil v ekipo, in to se vidi tudi po njegovih igrah, katere je prikazal v tem delu prvenstva. Kar razveseljuje je tudi to, da je v moštvu kar nekaj strelcev. Dokaj solidno je ta del odigrala tudi zadnja vrsta z vratarji vred, kar se vidi po malo prejetih zadetkih. So igralci in to tudi sami vedo, od katerih smo pričakovali več, in so tega tudi sposobni. So pa tudi igralci, ki so pokazali kako se brani barve in grb kluba. S trenerjem Cifrom smo zadovoljni, to se kaže po tem, da je še naprej naš trener."

Po gledanosti tekem je naš klub s 3.980 na drugem mestu, imamo pa najvišji obisk na domačih tekmah. Kljub temu, Vöröš ni najbolj zadovoljen: "Z obiskom, predvsem na domačih tekmah smo nezadovoljni in razočarani. Ne morem razumeti, da klub, kateri je vsako leto med prvimi tremi ekipami prvenstva, gleda tako malo gledalcev iz Beltinec. imam občutek, da jih je na tekmah ko gostujemo več. Bi jim pa svetoval naslednje: klub rabi prave in to res prave navijače, kateri pridejo na tekmo, ko zmagujemo in ko nam ne gre najboljše. Večkrat kritizirano vodstvo kluba vlaga v ta klub veliko svojega časa, da ne omenim še kaj drugega, za to pa ne dobimo prave podpore. Nogomet igramo za gledalce, kateri so za ekipo zelo pomembni, zato vsakemu, ki rabi kakšne informacije v zvezi s klubom, svetujem, naj pride v klub in bo dobil vse odgovore, ne pa da te iščejo prevečkrat po gostilnah."

Dodal je še, da ima klub zelo dober in širok kader, zato glede prestopnega roka ne želijo biti pretirano aktivni: "Nikoli pa ne veš, kaj bo prinesel čas, zato teh vrat še ne zapiramo v popolnosti," dotaknil se je še konca prvenstva in morebitnega napredovanja: "Glede končne razvrstitve bodo po mojem odločale tri ekipe, naši cilji so pa vedno najvišji. O višjem rangu ne bomo razmišljali pred končanim prvenstvom. Najprej moraš osvojiti prvenstvo, da se lahko potem odločaš kako naprej."

Zelo zadovoljen je pa z delom mlajših selekcij: "S tem smo v klubu zelo zadovoljni. Res, da ni vse idealno, ampak moram povzdigniti rezultate mladinske ekipe, ki je trenutno na prvem mestu. Razmišljamo, da bi ob morebitnem uspehu z mladinsko in kadetsko ekipo šli v 2. SNL. Tudi v Športnem parku se ves čas nekaj dogaja. V letu 2018 bomo lahko začeli trenirati na obnovljenem pomožnem igrišču. Ob tej priliki bi se rad zahvalil Občini Beltinci in gospodu županu, ter komunalnemu podjetju Komunika za veliko pomoč. V beltinskem Športnem parku pa se pripravlja še nekaj velikega, projekt bo javnosti predstavljen v prvi polovici leta 2018."

"Na koncu bi vsem športnim delavcem, navijačem Beltinec, vsem igralcem in seveda njihovim družinam zaželel srečno, polno zdravja in seveda polno veselja v letu 2018."

V drugem delu intervjuja je sodeloval trener Feri Cifer in se ozrl na jesenski del: "S prvim delom sigurno nisem zadovoljen, saj smo razprodali kar nekaj točk. Vzroke zato poznam. Imeli smo kar nekaj težav s poškodbami, ko so se igralci vračali po njih pa niso takoj ujeli prave forme. Same priprave smo dobro in kvalitetno opravili, a težave so se začenjale pozneje, ko nismo več trenirali tako kot bi morali. Verjetno veste, da smo na začetku igrali na dveh frontah, poleg prvenstva še pokal. Potem je sledila še zaostala tekma z Ljutomerom in igralci očitno tega niso zdržali. Vseh deset zmag je več ali manj zasluženih. Najbolj smo se namučili v Gradu in Martjancih, a nobene tekme nismo zmagali po sreči. Proti Ljutomeru smo dobili zadetek v zadnjih sekundah tekme, neučinkoviti smo bili tudi proti Turnišču, kjer nismo zadeli, ko smo bili sami pred vratarjem. Trikrat smo zadeli okvir vrat. Zasluženo smo prišli do točke proti Odrancem, kateri so vodili 2:0, a če bi tekma trajala nekaj minut dlje bi prišli do zmage, ne le remija. Izgubili smo le s Slatino, ko nismo šli pravi v tekmo. Namesto, da bi povedli, smo iz protinapada dobili gol, za povrh pa še prejeli izključitev. V nadaljevanju nismo uspeli prebiti "bunkerja" domače ekipe."

"Imamo nekaj zelo zvestih in dobrih navijačev, kateri nas spremljajo vse povsod. Z boljšimi igrami in rezultati jih bo pa prav gotovo še več. Za prvaka se bomo borili mi, Polana in Odranci, a tudi Hotize, Ljutomera in Tromejnika še ne bi odpisal. Okrepitev ne rabimo, če pa pride kakšen igralec, pa mora biti res kvaliteten, saj širino imamo. Moji cilji spomladi so iti vsako tekmo na zmago. Dobro se razumem z upravo, igralci in navijači, tako da je vse v najlepšem redu. Ob izteku leta pa vsem želim srečno, veselo in zdravo novo leto 2018," je zaključil Cifer.

Obširnejši pogovor z obema pa si lahko preberete v tiskani izdaji Pomurskega športa.

Vir: Pomurski šport