Četrtek, 22.03.2018

V Rakičan gremo po zmago

Po odpovedanem prvem spomladanskem krogu, tokrat vse kaže na to, da se bo prvenstvo vendarle nadaljevalo. Žuti odhajajo na zmeraj težko gostovanje v Rakičan, nekaj besed pred dvobojem je strnil trener Feri Cifer.

Spomladanski del sezone bi se moral pričeti že prejšnji konec tedna, vendar se je obračun z Gradom (in tudi vse ostale tekme 15. kroga) prestavil na 2. maj. Vzrok za to so bile slabe vremenske razmere in razmočena igrišča. Tokrat pa je vendarle vse pripravljeno na nadaljevanje prvenstva. Naši fantje se tokrat odpravljajo na gostovanje v Rakičan, kjer so nazadnje igrali v začetku letošnje sezone. V pokalu MNZ Murska Sobota so v prvem krogu izločili domačina z 0:3, strelsko uspešni so bili Kosi, Mauko in Ciglarič.

Ekipi sta se malo za tem pomerili še v tretjem krogu prvenstva, le da je bilo srečanje odigrano v beltinskem Športnem parku. Tudi takrat so bili pogoji za igro vse preje kot lahki, Žuti so odpor Rakičana na razmočenem igrišču strli šele v zadnjih dvajsetih minutah, ko je dvakrat zadel kapetan Jernej Tkalec, debitantski gol pa je prispeval tudi Žiga Hartman.

Feri Cifer poudarja, da tudi tokrat ne bo lahko: "Tekma z Rakičanom ne bo lahka, saj igramo v nedeljo dopoldan, kar bolj ustreza domačinom. Tudi težki teren bo bolj ustrezal Rakičanu, saj lepe igre ne bo mogoče razviti. Veliko bo borbe za vsako žogo, a verjamem v moje fante ter našo kvaliteto. Pogoji za priprave so bili za vse slabi, tako da noben ni izpeljal začrtanega."

Ekipi na lestvici loči 21 točk, Žuti so na tretjem mestu, Rakičan pa na dvanajstem, kar pomeni, da ga čaka hud boj za obstanek. V slednjega se bodo podali brez najizkušenejšega v svojih vrstah, Marjana Žekša, saj je kaznovan. Feri Cifer večjih težav s sestavo moštva ne bo imel: "Verjamem, da smo dovolj dobro pripravljeni in da se bosta vrnila rahlo poškodovana Apatič ter Tkalec."

Mitja Kosi, Rok Kotnik, Luka Ciglarič in Jernej Tkalec so pa še naprej tisti, ki bi ob morebitnem kartonu izpustili srečanje prihodnji konec tedna, ko v Športni park prihaja ŠD Bogojina.

Srečanje v Rakičanu se bo pričelo v nedeljo ob 10:30 uri, vse navijače vljudno vabimo na številčnejše gostovanje, igralci na čelu s trenerjem, ki poudarja: "V Rakičan gremo po zmago," rabijo spodbudo!