Ponedeljek, 26.03.2018

Sklonjenih glav že na prvi preizkušnji

Spomladanski del se za Žute ni začel po željah. Kljub veliki terenski premoči in ob številnih priložnostih niso uspeli zatresti mreže domačega Rakičana, in tako domov prinesli le točko.

Feri Cifer, ki je v zasedbi pogrešal še vedno nekoliko poškodovanega Tadeja Apatiča, je na zelenico od prve minute poslal sledečo postavo: Zver, Kotnik, Kosi, Bertalanič, Šnajder, Kristl, Trstenjak, Hartman J., Ropoša, ciglarič in Tkalec. Na rezervni klopi so na priložnost čakali Vöröš, Hartman Ž., Gruškovnjak, Pavel in Mauko.

Srečanje so Žuti odlično odprli in že v tretji minuti je Ropoša z desne strani poslal visoko žogo na Tkalca, ki je za las z glavo zgrešil vrata domačih. Pritisk se je nadaljeval in že v šesti minuti je imel krasno priložnost za zadetek tudi Hartman, ki je s strani stresel vratnico. Do konca prvega polčasa so naši fantje odločno napadali na domači polovico, pod najlepšo priložnost za gol se je podpisal Ciglarič, ki je sam stekel na vratarja, a potem streljal mimo desne vratnice. Rakičan je do svojega prvega strela prišel šele v zadnji minuti prvega dela. Domači so dobro preigravali, a je strel Godvajsa vseeno bil blokiran s strani naše obrambe.

Za razliko od prvega polčasa, so Žuti v drugem popustili. vse bolj je šla tekma proti koncu, več je bilo živčnosti na in ob terenu. Zaradi nenehnega pritiska in napadanja naše ekipe, se je Rakičanu ponudilo kar nekaj protinapadov, katerih pa na srečo niso izkoristili, vedno je bil na pravem mestu Zver oz., še prej Kosi in Bertalanič, ki sta svoje delo odlično opravila. V šestdeseti minuti je bila še ena krasna priložnost za Ropošo, ki se je otresel obrambe in prišel sam pred vratarja, kateri pa mu je strel ubranil.

V zaključku srečanja je Cifer namenil priložnost tudi Mauku, Žigi Hartmanu in Pavlu, toda rezultat je vseeno ostal nespremenjen do konca. Omeniti velja še, da je rumeni karton prejel Luka Ciglarič, ki tako ne bo igral v naslednjem krogu, ob koncu srečanja pa je hud udarec prejel Mitja Kosi, za katerega upamo, da poškodba ni hujše narave.

Zaostanek za prvim mestom se je tako povečal na šest točk. Žuti pomladi sigurno niso začeli po željah, toda hkrati upamo, da bodo sedaj pokazali svoj pravi obraz in nadoknadili zapravljeno. Naslednja tekma bo prihodnji ponedeljek v Športnem parku proti Bogojini.