Petek, 25.05.2018

Derbi za konec in podelitev pokala

Jutri je pred našo ekipo sklepno dejanje tega prvenstva. Na zadnji tekmi 3.SNL vzhod se bodo pomerili s trenutno drugo uvrščeno ekipo na lestvici in tako opravili "generalko" pred kvalifikacijami za drugo ligo. Po srečanju bo v Športnem parku tudi podelitev pokala za naslov prvaka in pogostitev.

Kljub temu, da se je še na začetku spomladanskega dela sezone zdelo, da bodo Žuti težko znova prišli na vrh tabele, so po prihodu Zlatka Gaborja začeli igrati kot prerojeni in ob le enem porazu nanizali kar osem zmag. Ta serija je ob kiksih Odrancev in Polane, Žute pripeljala do tega, da so že predčasno slavili naslov prvaka.

Zadnja tekma s Polano torej nima kakšnega tekmovalnega naboja, vendarle pa gre za derbi. Za obračun dveh najboljših ekip v ligi, poleg tega pa želijo oboji končati sezono z zmago, zato smo lahko prepričani, da bodo oboji naredili vse za to, da osvojijo tri točke. Polana se na obračun odpravlja z mešanimi občutki. Pred dvema tednoma je visoko izgubila v Rakičanu (4:1), nekaj dni za tem pa še precej višje slavila doma proti Bogojini (7:2). Žuti so kot zagotovo veste, v gosteh ugnali Odrance (1:2) in tako na igrišču sosedskega rivala proslavili prvo mesto. Med strelce sta se vpisala Kristl in Trstenjak.

Naša ekipa je po tekmi z Odranci tudi dobila nasprotnika v kvalifikacijah za uvrstitev v drugo ligo. Žreb je določil, da se bodo Žuti pomerili z zmagovalcem 3.SNL center, kjer pa se prvak ni znan. Pred zadnjim krogom ima NK Bled dve točki prednosti pred Brinje Grosupljem. Prva tekma bo odigrana v Beltincih, in sicer v soboto 2.6., povratna pa v gosteh, v sredo 6.6.

Zlatko Gabor ima tako kot na nasprotni strani Slobodan Djurić na voljo popoln kader. Veseli dejstvo, da sta poškodbi bolj ali manj sanirala Mitja Kosi in Timotej Pavel, ki se že vključujeta v igro in nabirata prve minute po dolgotrajni odsotnosti.

Srečanje se bo jutri, v soboto, pričelo ob 17:30 uri, po tekmi pa se bodo ob podelitvi pokala predstavile tudi vse mlajše selekcije kluba. Za uradnim protokolom pa bo tudi pogostitev za obe moštvi in navijače. Vabljeni, da v čim večjem številu pridete na sklepno dejanje prvenstva in se poveselite z našim moštvom. Skupaj nam je uspelo!