Ponedeljek, 05.08.2019

Velika zmaga na prekmurskem derbiju

Žuti so v nedeljskem derbiju proti lendavski Nafti zmagali z rezultatom 1:0 in tako vknjižili tudi prvo zmago v tej sezoni.

Beltinci Klima Tratnjek - Nafta 1903 1:0 (1:0)

1.500 gledalcev; Maučec 19'

Postava: Zver; Balažic, Hočevar, Apatič, Raduha; Zorman, Kristl, Maučec, Sočič; Mauko in Mörec.
Klop: Serec, Koprivica, Tkalec, Hartman, Pihler, Žekš in Kuzma

Na tokratnem derbiju se je zbralo zavidljivih 1.500 gledalcev, ki je videlo zelo dinamično in zanimivo tekmo, na kateri so Beltinci z disciplinirano in agresivno igro skozi celotno srečanje prišli do pomembne zmage.

Žuti so v tekmo krenili odločno in takoj pritisnili na nasprotnika in niso dopustili, da bi Nafta razvila svojo igro. V prvih minutah smo videli nekaj polpriložnosti na obeh straneh, nato pa je v že v 19. minuti sledila akcija, ki je odločila tekmo. Na sredini igrišča je žogo priboril Apatič ter podaljšal do Maučeca. Ta se je sprehodil skozi obrambo Nafte, nato pa z natančnim strelom po tleh poslal žogo za hrbet gostujočega vratarja Raduhe in poskrbel za nepopisno veselje v Športnem parku. Do polčasa so nato Žuti uspeli zadržati vodstvo, gostje si pa niso uspeli pripraviti konkretnejših priložnosti.

V nadaljevanje so bolje krenili Beltinci in si že v 53. minuti pripravili lepo priložnost za povišanje vodstva. Kristl je priboril žogo, podaljšal do Mauka, ki je krenil proti vratom sprožil močan strel, toda vratar Raduha se je izkazal z izjemno obrambo. Nekaj minut zatem se prišlo do prve menjave, Mauka je zamenjal povratnik Kuzma. Gostje so si eno izmed redkih priložnosti pripravili v 67. minuti, ko je po prostem strelu z glavo meril Ploj, toda Zver se ni dal presenetiti. Takoj v naslednjem napadu, se je po podaji Möreca sam pred gostujočimi vrati znašel Zorman. Na drugi strani se mu je odkrival Kristl, toda Zorman se je odločil zaključiti akcijo sam, Raduha pa se je spet izkazal z odličnim posredovanjem. Karanović je nato posegel še po dveh menjavah. Najprej je namesto Sočiča vstopil Pihler, kmalu zatem pa je namesto Kristla zamenjal Koprivica. Četrt ure pred koncem srečanja so Žuti spet imeli priložnost, da bi pokončali vse dvome o zmagovalcu. Tokrat se je po podaji Pihlerja sam pred vratarjem Lendavčanov znašel Mörec, poskušal preigrati Raduho, toda ta se ni dal ukaniti. Gostje so v zadnjih minutah srečanja sicer na vse pretege poskušali priti do izenačenja, toda Žuti so brez težav pripeljali tekmo do konca ter zasluženo slavili proti tokrat zelo bledi zasedbi Nafte.

Naslednji vikend je na sporedu 3. krog, ko bodo Beltinci gostovali v Brežicah.