Sreda, 07.08.2019

Apatič: Disciplina v obrambi, ter kombinatorika v napadu je plod trdega in dobrega dela skozi celotne priprave

Pogovarjali smo se z našim kapetanom Tadejem Apatičem, ki je strnil svoje misli po zmagi na derbiju proti Nafti.

Kakšna so bila pričakovanja pred tekmo, ter kako si zadovoljen s prikazanim na derbiju?

Pričakovanja pred prvo domačo tekmo so bila kar visoka. Predvsem zato, ker smo nekako že na prvi tekmi v gosteh proti Gorici pokazali eno določeno disciplino v igri. Kasneje se nam rezultatsko sicer ni izšlo, predvsem po zaslugi hitro prejetega rdečega kartona.
Cilj na tekmi proti Nafti v primerjavi z prejšnjo tekmo je bil predvsem imeti večjo posest in tako posledično tekmo imeti večji del pod svojo kontrolo. Moram reči da nam je to potem skoraj v popolnosti uspelo, zraven tega smo dodali še kombintoriko v igri in vse to je nekako potem pripeljalo do pozitivnega rezultata.

Skozi celotno srečanje ste odigrali zelo organizirano, večjih napak ni bilo. Nafti ste preprečili da bi razvila igro, na njih ste nenehno pritiskali že na njihovi polovici. Celotno srečanje je bilo odigrano na visokem nivoju.

Vsa ta disciplina v fazi obrambe, ter kombinatorika v napadu in pa seveda držati visok ritem skozi celotno srečanje, je plod enega trdega in dobrega dela skozi celotne priprave. Nekako se že kažejo smernice oz. pridih filozofije novega trenerja in kako bi naj vse to skupaj na koncu izgledalo. Najbolje pri vsem tem skupaj pa je to, da smo šele na začetku neke nove zgodbe.

Bi lahko rezultat bil še višji? Proti koncu tekme je bilo zapravljenih nekaj lepih priložnosti.

Če povem po pravici, mi je med tekmo proti koncu po vseh teh zapravljenih stoodstotnih šansah po glavi hodila ena misel, kdor ne da, dobi. Na koncu smo na srečo in z neko dozo kvalitete uspeli zadržat vse njihove nalete in tekmo mirno pripeljat do konca. Seveda bi pa po videnem rezultat lahko bil višji.

Foto: Boštjan Rous