Petek, 09.08.2019

Lukač: Smo dobra kombinacija izkušenj in talenta

Tokrat je izjavo pred tekmo z Brežicami podal naš branilec Borut Lukač, ki je odločil lanski prvi medsebojni obračun.

Lanski jesenski obračun so Žuti proti Brežicam dobili z izidom 2:1. Domače je najprej v vodstvo popeljal Kristl, po izenačenju gostov pa je v končnici tekme za zmago zadel Lukač: "Kolikor se spomnim te tekme je prvi zadetek dosegel Jan Kristl, drugega pa sem zabil jaz v končnici tekme po globinski podaji. Akcija je bila prenesena s treninga, občutki pa so bili dobri, saj je bil to moj prvenec v dresu Beltincev. Zmaga je bila zelo pomembna, saj smo na zadnjih štirih tekmah dosegli devet točk, kar nam je olajšalo delo k izpolnitvi lanskoletnega cilja."

Po zmagi nad Nafto, ki jo je Lukač zaradi kazni izpustil, je atmosfera v Beltincih na vrhuncu, zato je pri tako mladi ekipi pomembno, da jih izkušenejši igralci prizemljijo in usmerijo proti naslednjim ciljem: "Vzdušje v slačilnici je že od začetka priprav odlično, še posebej so presenetili novinci, ki so se zelo dobro vključili v ekipo. Rezultat z Nafto je nagrada za trdo delo v pripravah. Zmaga je v slačilnico prinesla dodatni elan za nadaljevanje sezone, ampak fokus je potrebno takoj usmeriti v naslednji krog, drugače se ti lahko stvari hitro obrnejo v nasprotno smer. Na Brežice se pripravljamo maksimalno, da potrdimo kvaliteto, ter prejšnjo predstavo naše ekipe."

28-letni centralni branilec je z dosedanjim delom priprav in sezone zadovoljen: "Slačilnica je mlajša kot lani, igralski kader pa je večji, na kar gledam zelo pozitivno. Mladi so v igro prinesli neko dinamičnost, mi starejši pa bomo poskusili izkoristiti naše izkušnje. Mislim, da smo dobra kombinacija izkušenj in mladega talenta, ter da lahko dosežemo letošnji zastavljeni cilj kluba ali pa ga celo presežemo."