Petek, 16.08.2019

Z novo okrepitvijo nad Radomlje

Jutri se bo v Radomljah končal naporen spored Žutih na začetku te sezone. Po porazu s Koprom se bo četa Radovana Karanovića tokrat pomerila s trenutno najboljšo ekipo tega prvenstva, pri tem pa jim bo pomagala tudi nova okrepitev.

Član Žutih je postal 25-letni Hrvat Mateo Branilović, ki je v spomladanskem delu lanske sezone igral za ptujsko Dravo, pred tem pa bil član Varaždina, Medjimurja in Feldbacha. Gre za centralnega branilca, po potrebi lahko zaigra tudi na desni strani v zadnji liniji. Mateo bo kandidiral za nastop že jutri v Radomljah, saj je bil pred dnevi tudi uradno registriran.

S tekmo v Radomljah pa se bo končal dolg niz gostujočih tekem Žutih, saj so zaporedoma gostovali v Gradu, Brežicah in Kopru, po obračunu z rumeno-črnimi pa se naša ekipa vrača v domač Športni park, kjer se bo prihodnji konec tedna pomerila z Dravogradom. Za Beltinci ni najbolj uspešen teden, saj so najprej v končnici obračuna izgubili tekmo z Brežicami, nato pa še visoko klonili v Pokalu Slovenije s Koprom. Precej boljše je razpoloženje pri domačih, ki so v zadnjem krogu v gosteh ugnali Rogaško, nato pa sredi tedna z visoko zmago 0:10 v pokalu odpravili še Dobrovce.

Radomljani po uvodnih treh krogih zasedajo vrh tabele s sedmimi točkami. Najprej so se brez zmagovalca razšli s Krškim (3:3), nato pa so z 2:0 ugnali Brežičane in Slatinčane. Žuti so po porazu z Brežicami padli v spodnjo polovico lestvice s tremi osvojenimi točkami na treh tekmah. Ekipi sta se lani srečali dvakrat in si razdelili plen. V Radomljah so bili boljši domači s 4:1, edini gol je prispeval Trstenjak, v Beltincih pa so presenetljivo slavili Žuti in takrat na kolena spravili tretjo ekipo prvenstva. Za zmago 2:0 sta zadela Kristl in Lukač.

Prav Borut Lukač pa bo znova izpustil dvoboj, saj je zaradi rdečega kartona v Kopru prejel kazen 2 tekem neigranja. Poleg omenjene tekme v Radomljah tako ne bo igral niti na domačem obračunu z Dravogradom. Manjkala pa bosta tudi Žiga Šumak in Rok Ropoša, ki se ubadata s poškodbo, zaradi nje je vprašljiv tudi Domen Zver, ki ni branil niti v Kopru. Bo pa zato prvič v kadru Mateo Branilović.

Tekma se bo pričela jutri, v soboto ob 17. uri v Športnem parku Radomlje. Glavni sodnik bo David Šmajc, pomagala mu bosta Uroš Bensa in Tomaž Černe, delegat bo Jernej Klarič. Vabljeni vsi simpatizerji kluba na pomembno gostovanje!