Petek, 23.08.2019

Z novincem za nov komplet točk

Žuti po lanski uspešni sezoni ne veljajo več za novinca v ligi, ta sloves v letošnji sezoni pripada Kopru in Dravogradu. Prav Korošci in pozneje Primorci so naslednji tekmeci Žutih.

Najprej se bodo varovanci Radovana Karanovića pomerili z Dravogradom. Klubom, ki je v zadnjih dveh letih dvakrat osvojil tretjeligaško tekmovanje, toda v prvo se jim ni uspelo prebiti skozi kvalifikacije, takrat je bila boljša ekipa Bilja. Ob koncu lanske sezone pa so se v dveh tekmah pomerili z nam dobro poznanim Bledom in ga tudi skupno ugnali ter postali drugoligaš. V sezono so vstopili z remijem v Brdih, nato pa dvakrat klonili. Najprej doma z Gorico, nato pa še v gosteh pri Nafti. Prejšnji konec tedna pa so doma prikazali odlično igro proti Brežicam in jih ugnali z visokim rezultatom 5:1. Po štirih tekmah imajo tako štiri točke in zasedajo osmo mesto, Žuti so s točko manj na petnajstem, s katerega pa se želijo povzpeti že jutri.

Ekipi sta si torej zaenkrat neznanki, toda to pa ne pomeni, da se v zgodovini še nista pomerili. V sezoni 2012/13 sta tekmovali v 3.SNL vzhod in takrat so obe tekmi dobili Korošci. Edini igralec Beltincev, ki je že takrat nosil dres Žutih in tudi zadel na eni od omenjenih tekem je Jernej Tkalec. Moštvi sta se med seboj pomerili tudi lani, a takrat v prijateljskem obračunu, ki se je končal z izidom 1:1, edini gol je prispeval Kosi.

Strateg tokratnih gostov je Bojan Kus, vsem dobro poznan igralec zelenih pa je bivši reprezentant Nejc Pečnik, ki se je v tej sezoni že trikrat vpisal med strelce. Trikrat je to uspelo tudi bržčas največji nevarnosti za Zvera jutri Petru Kogelniku, dva gola ima tudi Ganec Evans Adomako. Novinci v ligi torej nikakor niso naivna ekipa, pač pa resen tekmec Žutih v boju za obstanek v ligi. Radovan Karanović bo jutri pogrešal poškodovana Roka Ropošo in Žigo Šumaka ter kaznovanega Boruta Lukača.

Tekma se bo pričela jutri, v soboto ob 17. uri v Športnem parku Beltinci, kamor se torej vrača drugoligaški ples po dveh tednih. Glavni sodnik bo Denis Šabanagić, pomagala mu bosta Matej Vojska in Dejan Povšnar, delegat bo Danijel Žalik. Vabljeni vsi navijači na sila pomemben obračun, fantje obljubljajo boj na zmago!


Ta konec tedna bodo na delu seveda tudi naše mlajše selekcije, ki so pričele s prvenstvi. V U15 ligi se bodo v soboto naši fantje ob 11. uri v gosteh pomerili z Veržejem, kadeti in mladinci pa se v nedeljo odpravljajo na gostovanje v Dravograd. Selekcija U17 bo s tekmo pričela ob 15. uri, U19 pa ob 17. uri. Vsem igralcem in trenerjem želimo veliko sreče!