Sreda, 28.08.2019

Mörec: S trenutnimi predstavami se ne želim zadovoljiti

Ta teden smo se pogovarjali z novincem v ekipi, ki je hitro opozoril nase. Vito Mörec se je na prejšnji tekmi z Dravogradom prvič vpisal med strelce.

19-letni Vito Mörec se je v Športni park letos preselil iz murskosoboške Mure, pred tem pa je igral v Veržeju in Mariboru. Za razliko od ostalih mladih fantov v ekipi Vito letos ni debitiral v Drugi ligi, saj je nekaj minut pred leti nabral že v dresu Veržeja. V Beltincih se trenutno počuti zelo dobro kot pravi: "V Beltincih se počutim odlično. S soigralci se zelo dobro razumemo, kar pripomore k lažjemu sodelovanju na igrišču. Vsak da poskušamo tako igralci in trenerji kot vodstvo ohranjati pozitivno atmosfero v klubu in lahko rečem, da nam zaenkrat to uspeva zelo dobro."

Vito Mörec si je hitro priboril mesto v prvi enajsterici Radovana Karanovića. Doslej je zaigral na vseh 5 prvenstvenih tekmah, kjer je zbral 402 minut, na zadnji tekmi proti Dravogradu pa je prišel tudi do svojega prvenca v članski kategoriji: "Logično, da sem zaradi svojega prvega zadetka v žutem dresu zelo srečen, vendar se s tem ne smem in niti nočem zadovoljiti. Še naprej hočem dobro trenirati in osvajati točke z ekipo. Prav slednje je tako za mene kot tudi ekipo v tem trenutku najbolj pomembno."

Naslednja preizkušnja Žute čaka že v soboto v Kopru, kjer so letos v sklopu Pokala Slovenije že gostovali in visoko izgubili: "V Koper gremo po pozitiven rezultat. Vemo, da nas čaka težka tekma, vendar sem prepričan, da bomo skozi dobre treninge, s pravim pristopom in željo po zmagi v soboto znova pokazali, da smo lahko konkurenčen nasprotnik za vsako ekipo v Drugi ligi."