Petek, 13.09.2019

Po dveh porazih gostovanje na Dobu

Po porazih v Kopru in doma z Dravo so se Žuti znašli v spodnjem delu lestvice. Pred cono izpada imajo zgolj še dve točki prednosti, zato bo gostovanje pri Roltek Dobu velikega pomena.

Po neprepričljivi predstavi in porazu proti ptujski Dravi so Žuti bili na delu tudi med tednom, saj so v sklopu pokala MNZ Murska Sobota gostovali v Radenci pri tamkajšnji Slatini. Radovan Karanović je precej prevetril prvo postavo in nekaterim prvim akterjem namenil nekaj počitka pred nadaljevanjem prvenstva, Žuti pa so na koncu po zadetku Pihlerja slavili z 0:1 in se uvrstili v četrtfinale pokala. Beltinčani so bili celotno tekmo boljši nasprotnik in držali žogo v svoji posesti, toda zmanjkovalo je idej v zaključkih akcij.

Dob se na tekmo odpravlja precej bolj spočit, saj za razliko od Žutih zadnjih dveh tekem ni igral. Dobljani med tednom niso imeli pokalnih obveznosti, prejšnji konec tedna pa so prav tako bili prosti, saj je bila tekma z Brežičani, zaradi praznovanja 100-letnice delovanja kluba prestavljena na poznejši termin. Obe ekipi sta sicer trenutno na repu razpredelince in nujno potrebujeta nove točke. Žuti so na 12. mestu z dvema zmagama in petimi porazi, Dob pa še mesto nižje z dvema porazoma, a kar štirimi remiji. Dob je trenutno še edina ekipa brez zmage v prvenstvu , prejeli pa so tudi že 18 zadetkov, kar je štiri več od Beltincev.

Ekipi se poznata že iz lanske sezone. Na prvi tekmi so precej boljše volje igrišče zapuščali Žuti, saj so v sami končnici po zadetkih Šumaka in Trstenjaka prišli do velike točke na Dobu, tekma se je končala z izidom 2:2. Tudi na drugi tekmi, v domačem Športnem parku je Dob hitro povedel, točko pa je v drugem polčasu priigral nekdanji član Dobljanov Alan Hočevar, ki je zadel po kotu.

Roltek Dob še naprej vodi Nenad Toševski, ki podobno kot Radovan Karanović tokrat nima kaznovanih igralcev, pri Žutih bo zaradi poškodbe manjkal Šumak, vprašljiv je tudi Cekovski, veseli pa dejstvo, da se je po poškodbi vrnil Rok Ropoša, ki je že zaigral na tekmi v Radencih. Pri Dobljanih je trenutno najbolj vroč Erwin Tiganj, ki je že pri štirih zadetkih, dva je prispeval tudi Denis Petrović.

Tekma se bo v Športnem parku Dob pričela jutri, v soboto ob 16. uri. Sodil jo bo David Šmajc, pomagala mu bosta Miha Kalan in Žan Habuš, delegat bo Stanislav Babić. Vljudno vabljeni na gostovanje, kjer bodo fantje potrebovali podporo, da se rezultatska krivulja znova obrne navzgor!