Sobota, 14.09.2019

Še naprej neučinkoviti v gosteh

Zelo slab niz na gostovanjih se nadaljuje. Žuti v gosteh še naprej niso osvojili niti točke, izgubili so vseh pet tekem.

Roltek Dob : Beltinci Klima Tratnjek 4:1 (2:0)

100 gledalcev; Maučec 83'

Postava: Zver; Apatič, Branilović, hočevar, Hartman; Maučec, Raduha, Kristl, Mörec; Mauko, Asentić

Klop: Serec, Lukač, Kuzma, Balažic, Sočič, Zorman, Pihler

V Športnem parku Dob, kjer se je zbralo 100 gledalcev sta se danes pomerila domači Dob in Beltinci. Dobljani so v srečanje krenili kot edina ekipa v ligi brez zmage, Žuti pa kot najslabša ekipa na gostovanjih. Po koncu tekme so bili zadovoljnejši domači, ki so prvič letos prišli do vseh treh točk, Žuti pa so igrišče znova zapustili sklonjenih glav.

Na začetku tekme smo videli veliko prevlado domačih, ki so pritiskali na vrata Zvera. Najbližje zadetku so bili v 15. minuti, ko je Petrović stresel vratnico. Nato je nekaj minut pripadlo Žutim, ki so zapretili po strelih Asentića in Mauka. V 31. minuti je padel prvi zadetek. Dob je prišel do kota po katerem je zmedo v kazenskem prostoru znal izkoristili Rems, ki je zadel za vodstvo. V 44. minuti se je še v eni priložnosti znašel Mauko, ki pa je z bližine streljal nad gol. Že v naslednjem napadu pa so Dobljani še pred odmorom povišali prednost. Strelec za 2:0 je po preigravanju bil Erwin Tiganj.

Med polčasom se je Karanović odločil izkoristiti vse tri menjave. Iz igre je povlekel Kristla, Mauka in Asentića, priložnost za dokazovanje pa je ponudil Balažicu, Zormanu in Pihlerju. Toda večjih sprememb to ni prineslo. Dob je kmalu prišel do enajstmetrovke in še tretjega zadetka, z bele točke je bil natančen Kunstelj. V 83. minuti so Žuti prišli do častnega zadetka. Pihler je izvedel kot, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Maučec, ki je nekoliko znižal prednost. Toda slednja se je na koncu vseeno še povečala. Po napaki v obrambi je Račić zabil še četrti gol v mrežo Zvera.

Žuti so sedaj brez točk v prvenstvu že tri tekme. Naslednja preizkušnja Beltinčane čaka prihodnjo soboto doma proti Biljam.