Sreda, 18.09.2019

V beltinsko šumo prihaja Bilje

Po neuspešnem nizu v prvenstvu so Žuti odločni obrniti rezultatsko krivuljo navzgor. Tokrat je čas za četrto domačo tekmo v sezoni, v goste pa prihaja ekipa Bilja, ki zaseda deveto mesto.

FORMA

Žuti so prejšnji konec tedna gostovali na Dobu in se še petič z gostovanja vrnili sklonjenih glav. Dobljani so bili boljši z 4:1, edini gol za Beltince je prispeval Marko Maučec, ki je tako postal tudi najučinkovitejši igralec v tej sezoni kar se tiče zadetkov. V istem času so Biljenci doma gostili ekipo Brežic in se razšli z remijem brez golov. Ekipa, ki jo vodi Sandi Valentinčič je v sezono krenila zelo odločno in nekaj časa zasedala tudi sam vrh razpredelnice. Po petih tekmah brez poraza so nato klonili proti Gorici in Nafti 1903, v prejšnjem krogu pa so, kot smo že omenili osvojili točko proti Brežicam. Trenutno Bilje zaseda deveto mesto z 12 točkami, v tej sezoni so se veselili treh zmag in sicer nad Rogaško, Jadranom in Brdom.

MEDSEBOJNI OBRAČUNI

Ekipi sta bili lani novinca v ligi, kar se je videlo tudi na obeh medsebojnih obračunih. Dvakrat smo lahko spremljali boj dveh enakovrednih ekip, vsaka je po eno tekmo tudi dobila. Beltinci so v prvem krogu na gostovanju na Primorskem slavili z 0:1, gol je prispeval Luka Ciglarič. Spomladi pa so v Športnem parku tri točke odnesli črno-beli, ki so prav tako slavili z 0:1, zadel pa je Matic Ferjančič. Nobeden od strelcev ni več v kadru sobotnih nasprotnikov.

STATISTIKA

Bilje velja za zelo dobro organizirano ekipo, v tej sezoni so dosegli tudi že 12 zadetkov, kar je polovica več od Žutih. Najučinkovitejša sta z dvema zadetkoma tujca Mathias Oyewusi in Costa Slaviero, po en zadetek pa se je podpisalo še šest strelcev. Pri Žutih se je na vrh liste strelcev v prejšnjem krogu povzpel Marko Maučec, ki je sedaj pri dveh golih, enega so dodali Mitja Mauko, Vito Mörec, Mateo Branilović in Jan Kristl. Tako Sandi Valentinčič kot Radovan Karanović pa bosta prihajajočo soboto pogrešala svoja najboljša strelca. Mathias Oyewusi bo manjkal zaradi rdečega kartona na tekmi z Brežicami, Marko Maučec pa bo moral odslužiti kazen štirih rumenih kartonov. Pri domačih bosta še naprej manjkala tudi Denis Cekovski in Žiga Šumak.

Pred sobotnim srečanjem smo se pogovarjali z Alanom Hočevarjem, ki je doslej zbral vse minute na zelenici v tej sezoni: "Menim, da se bo s prihajajočo tekmo z Biljami prekinil niz porazov. Na tekmi bomo z neprekinjeno borbo in nepopustljivostjo do zadnje minute ob pomoči navijačev, ki jih čutimo ob sebi, dali vse od sebe. Tako verjamem, da se bo trud kasneje obrestoval tudi na gostovanjih. Smo ekipa, ki mora izraziti agresijo in borbo, samo tako nam lahko uspe. Opozarjam pa, da če bomo vsi od prvega do zadnjega disciplinirani v vseh fazah igre, lahko premagamo vsakega nasprotnika v ligi."

DELEGACIJA

Tekma se bo pričela v soboto, 21.9. v Športnem parku Beltinci ob 16. uri. Glavni sodnik bo Aleksandar Matković, pomagala mu bosta Primož Perger in Tadej Fliš, delegat bo Marjan Drvarič. Vse navijače pozivamo k obisku nove domače tekme!

Foto: Aleš Cipot / Vestnik