Nedelja, 16.11.2014

Derbi v pravem pomenu

Derbi med Beltinci se je pred približno 1000 gledalci v Športnem parku končal z rezultatom 2:4 za goste iz Odranec. Po polčasu so vodili Beltinci, na koncu so pa slavili gostje.

Gledalci, ki se jih je na tokratnem derbiju zbralo okoli 1000, je videlo derbi kot se spodobi, kjer je vsaki ekipi pripadel po en polčas.

Na začetku so odločneje krenili Beltinci, ki so goste hitro zrinili na svojo polovico. Prvič so reseneje zagrozili v 7. minuti, ko je po lepi podaji v kazenski prostor, kjer je iz kakih dvanajstih metrov z glavo natančno meril Tkalec, vendar je gostujoči vratar odlično posredoval in žogo uspel preusmeriti čez prečko. Nato je še sledilo nekaj lepih priložnosti, vendar brez pravega zaključka. Omenimo lahko še priložnost v 16. minuti, ko je po prostem strelu z roba kazenskega prostora, do strela z glavo prišel Hartman, vendar je slabo meril in žoga je zletela mimo gola.

Gostje si niso pripravili resnih priložnosti vse do 25. minute, ko je sledila kazen za beltinsko neučinkovitost. Po hitrem protinapadu, je domača obramba zaspala, kar je izgoristil gostujoči igralec, ki je po levi strani potegnil v kazenski prostor, prišel do vratarja Nemca, ki je stekel iz vrat, nato pa podal na drugo vratnico, kjer je bil sam Vogrinec, kateremu ni bilo težko žogo z glavo spraviti v prazen gol.

Prejeti gol je beltinske igralce še bolj spodbudil, da so pristisnil na gostujoči gol. Nato so se priložnosti vrstile po tekočem traku. V 34. minuti je iz kota iz leve strani na drugo vratnico lepo podal Smodiš, vtekel je Smej, ki pa je bil za las prekratek in žoga je zletela mimo gola.

V 35. je Horvat izvajal kot iz leve strani, gostje so uspeli odbiti žogo, vendar se je do žoge uspel prebiti Pavel, ki je potegnil po levi strani podal lepo pred vrata, ampak so gostje odbili žogo na rob kazenskega prostora. Žoga je prišla do Leona Sreša, ki je lepo podal proti sredini, kjer je bil sam Smej. Ta je z kakih 18. metrov sprožil strel proti vratom, vendar je nastreljal gostojočega igralca, nato pa odlično reagiral in stekel v kazenski prostor, kjer je odbito žogo s približno 11. metrov z glavo poslal žogo mimo vratarja, ki je samo nemočno opazoval, kako žoga leti mimo njega.

Beltinci nato niso popustili. Pripravili so si še par priložnosti, vendar nobeno niso uspeli realizirati. Vse do 44. minute, ko so si uspeli priboriti kot, ki ga je iz desne strani izvajal Horvat. Ta je gostujočega vratarja premagal kar z direktnim strelom iz kota. Žoga je preletela vratarja in se je od vratnice odbila v gol. To je tudi bil rezultat izjemnega prvega polčasa.

Če so v prvem polčasu Beltinci uspeli nadigrati goste, je bila slika v drugem polčasu drugačna. Domači so rahlo zaspano začeli drug polčas, gosje pa so počasi začeli prevzemali pobudo na igrišču. V 60. minuti jim je uspelo izenačiti, ko je zadel Pavel. Po tem golu se Beltincem ni več uspelo pobrati, gostje so si pa uspeli pripraviti še nekaj lepih priložnosti, vendar se je nekajkrat izkazal vratar Nemec.

V 78. je Odrance nato v vodstvo popeljal Ivanič. Beltinci so še sicer poskušali pritisnili proti gostujočemu golu, vendar brez efekta. Gostje so nato iz protinapada dve minuti pred koncem postali končni izid srečanja, ko je bil uspešen Gostan.

Videli smo torej napeto srečanje, kjer je vsaki ekipi je pripadel po en polčas. Polno priložnosti na obeh straneh, kar šest golov ter velik preobrat.

Čestitke Odrancem za zmago. Čestitke tudi našim igralcem, ki so odigrali izjemen prvi polčas, poln priložnosti ter prikazali lepo kombinatorno igro. Z malce sreče bi lahko bil končni rezultat tudi drugačen. Z današnjo tekmo se je tako končal izjemen niz neporaženosti, ki je trajal 6 tekem. Tokratni poraz ni nič tragičnega, saj liga ostaja še naprej odprta in bo do konca sezone še zelo vroče.

Naslednji teden sledi še zadnje dejanje v jesenskem delu, ko bodo odigrane zasotale tekme 4. kroga. V Športni park prihaja ekipa Serdice.

Spodaj si lahko ogledate par posnetkov s tekme ter oba gola Beltincev.