Četrtek, 30.04.2020

Hitrih 15: Patrik Raduha

Tokrat smo se pogovarjali z enim izkušenejših igralcev v ekipi Patrikom Raduho, ki nam je zaupal nekaj zanimivosti iz svoje bogate kariere in dejal, da si vsi igralci nadvse želijo nadaljevati s prvenstvom, v kolikor bo to le mogoče.

1. Kako preživljaš čas v samoizolaciji?

Zraven treningov opravim tudi kakšno delo pri hiši, ki jo počasi končujemo. Prav tako je več časa za druženje z družino.

2. Koliko si v stiku s soigralci? S kom največ?

S soigralci smo v stiku preko skupine, ki jo imamo. Drugače pa se veliko slišim z Ivojem Kuzmo.

3. Tvoja največja tekma doslej?

Bilo jih je kar nekaj, izpostavil pa bi drugo tekmo Prve lige med Mariborom in Nafto, kjer smo sredi Ljudskega vrta zmagali z 0:2! V spomin pa se mi je vtisnila tudi tekma za naslov prvaka med Odranci in Beltinci leta 2015 v zadnjem kolu, ko smo pred 1400 gledalcih slavili s 6:4. Takrat sem še bil član Odrancev, da ne bo pomote (smeh).

4. Od katerega trenerja si v karieri odnesel največ?

Od vsakega trenerja sem odnesel nekaj. Vsak ima svojo vizijo, svoje treninge, tako da mi je vsak po svoje nekaj dal.

5. Najboljši igralec s katerimi si igral v karieri?

V karieri sem igral že z veliko dobrimi igralci. V vsakem klubu jih je bilo kar nekaj! Če pa bi že moral izpostaviti pa bi omenil Konstantina Vassiljeva in Zorana Lesjaka (pri Nafti).

6. Najtežji nasprotnik (klub ali igralec)?

Vsak nasprotnik je lahko težak, če ne greš stoodstotno v tekmo.

7. Kaj je tvoj naslednji velik cilj v nogometu?

Moj naslednji velik cilj v nogometu je, da še naprej igram na tem nivoju, brez poškodb, kaj pa bo prihodnost prinesla pa bomo videli.

8. Najbolj zanimiv trenutek, ki se ti je zgodil v Beltincih?

Pred tekmo z Gorico mi je dosti ljudi govorilo, da boljše da ne hodimo na igrišče, ker bomo dobili petardo ali pa še več golov. Na koncu pa smo jih premagali z 2:1! (Patrik se je takrat vpisal tudi med strelce).

9. Gol v karieri, ki ti pomeni največ?

Golov je bilo kar nekaj! Največ pa mi pomeni zadetek s Prve lige proti Rudarju, kateri je bil tudi moj prvenec in mi bo za zmeraj ostal v spominu.

10. Najboljši prijatelj(i) v nogometnih krogih?

Prijateljev v nogometu imam dosti. Tako iz prejšnjih ekip, kjer sem igral, tako tudi sedaj v Beltincih. Zato ne bi izpostavljal imensko.

11. Nogometni trenutek, ki si ga boš zapomnil za zmeraj?

Za zmeraj si bom zapomnil tri trenutke. Zmago nad Mariborom, naslov prvaka z Odranci in pa tekmo med Nafto in Beltinci v tej sezoni, ko smo zaostajali že za dva zadetka, potem pa smo se v izdihljajih tekme vrnili prav po mojem golu za 2:2.

12. Ima številka 22, ki jo nosiš na hrbtu kakšen poseben pomen?

Ja. Ko je še moja punca igrala odbojko je nosila številko 2. Ko sem jo enkrat vprašal katero številko si želi, da jo nosim je rekla 2. Sama dvojka mi ni bila všeč, zato sem si vzel 22. Tako je dvaindvajsetica ostala za vedno in bo ostala tudi do konca kariere.

13. Igral si za vse štiri največje prekmurske klube Beltince, Nafto, Muro in Odrance. Ali so zato zate derbiji še toliko bolj posebni?

Derbiji so bili in zmeraj bodo posebne tekme, tako da ja - tudi zame so nekaj posebnega!

14. V garderobi veljaš za enega večjih motivatorjev, tudi na igrišču si zmeraj nepopustljiv. Ali se po kom zgleduješ, imaš svojega idola?

Tak sem že od nekdaj, nikoli nisem obupal, ne glede ali je to na igrišču ali kje drugje. Kot igralca in motivatorja sta mi bila všeč Steven Gerrard in Frank Lampard.

15. Nadaljevanje sezone je sedaj pod velikim vprašajem. Kakšno je tvoje stališče glede tega (nadaljevati ali ne)?

Sam že komaj čakam, da se vse skupaj nadaljuje, kajti manjkajo mi skupni treningi in tekme. Igralci bi sigurno radi nadaljevali! Ampak na prvem mestu je seveda zdravje, zato raje počakajmo in premagajmo to tekmo z virusom pa potem nadaljujmo z nogometom.