Nedelja, 19.04.2015

Petarda za drugo mesto

S suvereno zmago proti Ljutomeru, ter zaradi neodločenega rezultata na goričkem derbiju, so se Žuti povzpeli na drugo mesto.

Žuti so v tekmo krenili zelo odločno in takoj od začetka potistinil gostujoče nogometaše na svojo polovico. Pritisk se je obrestoval že v 6. minuti, ko je po lepem predložku z desne strani, z glavo zateresel mrežo Tkalec. Po doseženem golu se je pritisk na gostujoča vrate nadaljeval. Že v 8. minuti je bil ponovno uspešen Tkalec, ki se je lepo znašel po podaji v kazenski prostor. Gostujoči branilec je nespretno prestregel žogo, ki se je odbila do Tkalca, ki je iz kakih desetih metrov rutinirano poslal žogo v dolgi vratarjev kot. Beltinci so si nato pripravili še nekaj priložnosti, vendar so bili nenatančni v zaključku. V 26. minuti je nato sledila lepa akcija. Zlatar je iz svoje polovice natančno podal na gostujočo polovico do Maroše, ki žogo lepo sprejel na robu šestnajst meterskega prostora, se znašel iz oči v oči z gostujočim vratarjem ter ga matiral z strelom skozi noge.

Po vodstvu s 3:0 so nato Beltinci malce popustili, kar se jim je maščevalo v 40. minuti, ko Ljutomečani izvedli hitro akcijo. Po napaki obrambe je do žoge prišel Panič, ki je iz kakih 16. metrov natančno meril v daljši vratarjev kot, ter postavil izid polčasa 3:1.

Drugi polčas se je začel z raztrgano igro obeh ekip. Igra se je v glavnem odvijala med obema kazenskina prostoroma, brez resnih priložnosti za gol. Vse do 59. minute, ko je na sceno stopil Krauthaker, ki je v igro vstopil štiri minute pred tem. Krauthaker od soigralca dobil žogo na sredini igrišča, ter potegnil proti golu. Preigral je dva igralca, ter se na približno dvajsetih metrih odločil za strel. Gostujoči vratar je ob močnem in natančnem strelu bil brez možnosti.

Do konca tekme se je nato rezultat spremenil še enkrat. In sicer tik pred koncem, ko so Ljutomerčani pripravljali napad. Smodiš je pritisnil na obrambnega igralca, ki je žogo izgubil. Smodiš je lepo podal v kazenski prostor, kamor je vtekel Tkalec, ki je potisnil žogo za hrbet gostujočega vratarja in s tem dosegel hattrick.