Četrtek, 30.09.2021

V nedeljo dokazati, da rezultat iz Gorice ni slučaj

Tokrat se bosta srečali ekipi, ki sta točkovno izenačeni na ligaški tabeli. Beltinci se na nedeljski dvoboj odpravljajo optimistični, saj so v Gorici uspeli odvzeti točko vodilni ekipi lige, na drugi strani pa bo Krka v vlogi ranjenega leva. Po odlični sezoni lani se letos še lovijo, trenutno pa so v nizu treh zaporednih porazov v prvenstvu. V beltinsko šumo se odpravljajo tudi z novim trenerjem.

DRUGA LIGA

Pred klubi v 2. SNL je deseti krog, kar pomeni, da bo po odigranem vikendu za nami že tretjina prvenstva. Kljub že odigranim devetim krogom pa so ekipe še dokaj skupaj na ligaški razpredelnici. Beltinci so z remijem v Gorici 1:1 (edini strelec za našo ekipo je bil Aljaž Antolin, za katerega je to bil tretji zadetek to sezono) nekoliko padli po lestvici, sedaj zasedajo 11. mesto z desetimi točkami, prav toliko pa jih ima tudi Krka na 10. mestu. Novomeščani so v preteklem kolu klonili v Rogaški z 1:0. Zaradi precejšnje točkovne izenačenosti v sredini lestvice je vsaka zmaga ter vsaka osvojena točka zelo pomembna in prav gotovo bosta oba tekmeca v nedeljo osredotočena, da prideta do novega uspeha.

NASPROTNIK

Krka je v lanski sezoni igrala odlično in si z drugim mestom priigrala kvalifikacije za Prvo ligo. V kvalifikacijah so se odlično zoperstavili Kopru in na koncu je zmanjkalo zelo malo, da bi postali novi prvoligaš. Dobre igre niso ostale neopažene in hitro po sezoni so se v Koper in nekatere druge klube preselili številni nosilci igre. Na Primorsko sta se med drugim podala trener Zoran Zeljković in prvi strelec Kaheem Parris, ki je lani v Beltincih zabil tri gole. Krko je v začetku sezone prevzel Rok Zorko, ki pa je pred tednom dni po treh zaporednih porazih podal odstopno izjavo. Na klopi Krke bo tako v nedeljo debitiral nov trener, to je postal Mario Carević, nekoč igralec Hajduka. Krka v tej sezoni še ni našla konstantne igre, premagali so Rudar, Brežice in Ilirijo, na dvoboj z našo ekipo pa se podaja s tremi zaporedni prvenstvenimi porazi. Najboljši strelec farmacevtov je Matic Marcius, ki je pri 4 zadetkih, s tremi mu sledi Josip Krznarić, zelo nevaren pa je tudi zadnji novinec Stefan Stevanović, ki je v prejšnjih sezonah igral v Prvi ligi za Tabor in Koper.

MEDSEBOJNE TEKME

Tekme med Beltinci in Krko so bile zmeraj napete in dokaj izenačene. Od štirih obračunov je prvi pripadel Žutim, ko so v Novem mestu po golu Patrika Raduhe slavili z 0:1. Drugi medsebojni obračun se je končal brez zmagovalca (0:0), zadnja dva pa sta pripadla Krki. Na domačem terenu so predlani bili boljši z 2:0, v beltinski šumi pa lani z 2:4, ko sta Nik Mršič in Jan Kristl naprej vrnila našo ekipo v igro celo za zmago, potem pa so farmacevti dvakrat zadeli v sodnikovem podaljšku in slavili.

MANJKAJOČI IGRALCI

Po odsluženi kazni bo ekipo z roba igrišča znova lahko vodil domači strateg Damjan Gajser, prav tako pa se v kader Žutih vrača vezist Marko Maučec. Beltinci tako v tem krogu ne bodo imeli težav s kaznovanimi igralci, bo pa zato Krka pogrešala branilca Leona Ejupa, ki je izkoristil kvoto prejetih štirih rumenih kartonov.

IZJAVA PRED TEKMO: MAKS ZORMAN

Pred tekmo smo se tokrat pogovarjali s povratnikom po poškodbi Maksom Zormanom, ki je bil izven pogona celotno leto, nekaj minut je odigral že proti Iliriji, proti Gorici pa je tekmo že pričel v prvi enajsterici: "Občutki po tekmi z Gorico so dobri. Mislim, da smo si s prikazanim več kot zaslužili točko. Že dejstvo, da si Gorica iz čiste igre ni priigrala priložnosti, pove dovolj. Po mojem mnenju smo v fazi obrambe odigrali eno najbolj discipliniranih, če ne najbolj disciplinirano tekmo doslej." Toda tekma z Gorico je za nami in pogled je potrebno že usmeriti v naslednjega tekmeca, to bo v nedeljo Krka. 20-letni levi bočni igralec je prepričan, da se lahko ekipa kosa tudi tudi z Novomeščani: "Tekmo z Gorico je potrebno pozabiti, saj nas v nedeljo čaka nova, prav tako težka tekma proti ekipi Krke. Naredili bomo vse, da tri točke ostanejo doma. Zato vabimo vse navijače, da nam pridete pomagat in da dokažemo, da rezultat iz Gorice ni slučaj."

DELEGACIJA

Tekma se bo pričela 3. 10. 2021 ob 15:30 uri v domačem Športnem parku. Glavni sodnik srečanja bo Nejc Gergič, pomagala mu bosta Žiga Šumer in Vidko Karmel, vlogo delegata pa bo upravljal Janko Turk. Za vstop na stadion morate izpolnjevati enega izmed pogojev PCT. Vabimo vas pa, da se tekme udeležite v velikem številu in pomagate naši mladi ekipi do nove prvenstvene zmage!

Foto: Boštjan Rous