Sobota, 22.01.2022

V drugem polčasu do zmage na prvi pripravljalni tekmi

Beltinčani so danes odigrali prvo pripravljalno tekmo v sklopu letošnjih zimskih priprav. Žuti so se odpravili na gostovanje v hrvaški Čakovec, k tretjeligašu Međimurju, katerega so po dveh goli v drugem polčasu premagali z 0:2.

Prva pripravljalna tekma, zimske priprave 2022:

Međimurje Čakovec - Beltinci Klima Tratnjek 0:2 (0:0)

Zaprto za javnost; Grobelnik (52.), avtogol (80.)

Beltinci so danes vknjižili zmago na prvi pripravljalni tekmi v letošnjih zimskih pripravah. V zahtevnih razmerah za igro, saj je v Čakovcu ob mrazu tudi snežilo, so premagali hrvaškega tretjeligaša Međimurje. Tekmo so pričeli: Zver, Hartman, Zeljković, Žaler, Sočič, Raduha, Maučec, Cener, Pihler, Hari in Emruli. V uvodnih minutah so bili domačini tisti, ki so imeli več od igre. V celotnem prvem polčasu so Žuti na vrata Međimurja sprožili le en strel, ko je po hitri akciji poskusil Emruli, na drugi strani pa so Hrvati vrstili svoje priložnosti. Večkrat so uspeli priti do kazenskega prostora Beltincev, toda v zaključkih akcij niso bili dovolj natančni. Beltinska obramba je bila dobro postavljena, tudi vratar Zver pa se je izkazal z nekaj obrambami.

V drugem polčasu so priložnost za igro dobili še Debelak, Kranjec, Tor in Grobelnik. Prav rezervisti pa so bili tisti, ki so skreirali oba zadetka Beltincev za zmago. V 52. minuti je hitro v protinapad stekel Gal Grobelnik, ki je s strelom na drugo vratnico premagal domačega vratarja za vodstvo. Po prejetem zadetku so domači skušali hitro odgovoriti, toda naposled niso bili več tako nevarni kot v prvem delu. Zmagovalec tekme je bil odločen v 80. minuti, ko so Žuti še enkrat več hitro krenili v napad, na koncu pa so si gol za končnih 0:2 igralci Međimurja zabili sami.

Naslednja tekma našo ekipo čaka že v sredo, ko bomo doma gostili madžarsko ekipo ZTE. Tekma bo na umetni travi v Športnem parku Beltinci in bo zaprta za javnost.