Torek, 25.01.2022

Sredi tedna doma proti madžarskemu ZTE Zalaegerszegu

Štiri dni po prvi pripravljalni tekmi v teh zimskih pripravah, je čas že za drugo. Žuti se bodo jutri na umetni travi v Športnem parku Beltinci pomerili z madžarsko ekipo ZTE in tako v manj kot tednu dni odigrali še drugo mednarodno prijateljsko tekmo.

"Vsi igralci smo po daljšem zimskem premoru prišli nazaj na treninge motivirani, pokazali smo tudi dobro pripravljenost, predvsem, ker smo izpolnjevali program, ki nam ga je dal trener že pred premorom. Prvi teden priprav je bil bolj kot ne uvajalen, nato pa smo počasi začeli stopnjevati intenzivnost treningov," je po prvih dveh tednih treningov in po tekmi v Čakovcu dejal 19-letni Žan Žaler, ki se je v zadnjem obdobju iz bočnega branilca prelevil v osrednjega. Žuti so prejšnjo soboto v gosteh premagali hrvaškega tretjeligaša Međimurje in tako uspešno krenili v cikel skupno predvidenih sedmih pripravljalnih tekem. Hrvate so premagali z 0:2, za Beltince je prvi gol dosegel Gal Grobelnik, drugega pa so si Čakovčani zabili sami.

Po prosti nedelji so se Beltinčani včeraj vrnili na treninge in začeli s tretjim tednom zimskih priprav, že jutri pa jih čaka nova preizkušnja. Ob 17:00 bodo na umetni travi Športnega parka Beltinci gostili drugo ekipo madžarskega ZTE Zalaegerszega, ki se za razliko od Beltinčanov že bliža zaključku zimskih priprav, saj bodo Madžari s prvenstvenimi tekmami začeli skoraj mesec dni prej kot slovenski drugoligaši. Tekma bo zaradi aktualnih razmer žal zaprta za javnost. Dogajanje boste lahko spremljali na naši spletni strani.

Foto: Boštjan Rous