Sreda, 26.01.2022

Zmaga tudi na drugi pripravljalni tekmi

Po zmagi nad Međimurjem v Čakovcu prejšnjo soboto, so danes Žuti slavili še na drugi pripravljalni tekmi. S 3:0 so premagali drugo ekipo ZTE-ja, med strelce pa so se vpisali Grobelnik, Pihler in Vinokorov.

Druga pripravljalna tekma, zimske priprave 2022:

Beltinci Klima Tratnjek - ZTE II 3:0 (1:0)

Zaprto za javnost; Grobelnik (36.), Pihler (60.), Vinokorov (67.)

Po zmagi v Čakovcu pretekli konec tedna, so se Žuti ta teden vrnili na treninge in že v sredo jih je čakal nov test. Pomerili so se z drugo ekipo ZTE Zalaegerszega in visoko slavili s 3:0. Glavni trener Damjan Gajser je v igro poslal naslednjo enajsterico: Zver, Rantaša, Zeljković, Žaler, Sočič, Raduha, Maučec, Mörec, Pihler, Cener in Grobelnik. Beltinci so že v uvodnih minutah potrdili, da so boljši nasprotnik, pripravili so si namreč kar nekaj priložnosti, toda mreže gostov niso uspeli zatresti. Po pol ure igre so tudi gostje začeli poskušati z napadi na vrata Zvera, toda v 36. minuti je bil Gal Grobelnik tisti, ki je po podaji Vita Möreca zadel za vodstvo z 1:0. Žuti so potem do odmora ohranili minimalno prednost.

V nadaljevanju so zaigrali še Šaruga, Vinokorov, Debelak, Kranjec, Hartman, Marič in Emruli, Beltinčani pa so bili v drugem polčasu še nekoliko bolj strelsko razpoloženi. Po nekaj zgrešenih poskusih v začetku drugega dela tekme, so v 60. minuti povišali svojo prednost po zadetku Luke Pihlerja, le sedem minut pozneje pa je svoj debitantki gol na debitantskem nastopu vknjižil še Evgeniy Vinokorov. Izid se potem do konca tekme, kljub še nekaj strelom na vrata Madžarov, ni spremenil.

Žuti so tako zasluženo slavili še na drugi pripravljalni tekmi, naslednja pa jih čaka že konec tedna, ko se bodo pomerili z rivalom iz druge slovenske lige, koroškim Fužinarjem. Tekma bo spet zaprta za javnost.

Foto: Boštjan Rous