Četrtek, 27.01.2022

Vinokorov: Komaj čakam, da oblečem beltinski dres na ligaški tekmi

Beltinci so včeraj na drugi pripravljalni tekmi letos vknjižili še drugo zmago in hkrati ohranili svojo mrežo nedotaknjeno. Pomemben prispevek k zmagi pa je dodal tudi 20-letni Evgeniy Vinokorov, ki se je včeraj prvič predstavil v beltinskem dresu. S svojimi soigralci je v drugem polčasu zaprl vsa vrata do našega gola, vpisal pa je tudi zadetek proti madžarskemu ZTE-ju.

"Pred tekmo smo dobili navodila našega trenerskega štaba in jih tekom vseh 90 minut stoodstotno izpolnjevali. Smo šele na začetku zimskih priprav, zato moramo stopnjevati formo in izboljševati svojo igro z vsako naslednjo pripravljalno tekmo. Moram povedati, da vsi v ekipi trdo delamo na treningih in črpamo znanje, ki nam ga predaja trener. Do prve prvenstvene tekme bomo več kot pripravljeni," je po prvi tekmi v dresu Žutih povedal 20-letni Evgeniy Vinokorov.

V začetku leta je po podpisu pogodbe z Muro najprej treniral v Murski Soboti, v zadnjem obdobju pa se je preselil v Beltince, kjer je dozdaj že dodobra spoznal svoje nove soigralce in pogoje v beltinski šumi. Kljub temu, da je edini tujec v ekipi, pravi, da mu to ne predstavlja težav: "Včeraj sem se počutil neverjetno. Moji soigralci so v prvi vrsti izjemni ljudje, ki so mi pomagali pri privajanju tako na zelenici kot tudi na življenje v novi državi. Beltinci so prijetna družina in zato sem zelo vesel, da sem del te družine. Pripravljen sem trdo delati in komaj čakam, da oblečem dres Beltincev tudi na ligaških tekmah".

Foto: Boštjan Rous