Sobota, 29.01.2022

Na tretji pripravljalni tekmi remi s koroškim Fužinarjem

Po sredini zmagi nad drugo ekipo ZTE-ja so se danes Žuti pomerili z rivalom iz druge slovenske nogometne lige, ravenskim Fužinarjem. Tekma se je na končala z izidom 3:3, videli pa smo še kar nekaj lepih priložnosti na obeh straneh.

Tretja pripravljalna tekma, zimske priprave 2022:

Beltinci Klima Tratnjek : Fužinar Vzajemci 3:3 (2:3)

Zaprto za javnost; Pihler (31.), Grobelnik (39., 92.)

Danes so se Žuti na umetni travi v Športnem parku Beltinci pomerili z drugoligaško ekipo Fužinarja. Damjan Gajser je v igro poslal naslednjo enajsterico: Zver, Rantaša, Zeljković, Žaler, Sočič, Raduha, Maučec, Marič, Pihler, Cener in Grobelnik. V prvem delu tekme so bili predvsem nevarni gostje, ki so bili prvič blizu zadetka v 5. minuti, ko so imeli na voljo strel iz enajstih metrov. Toda enajstmetrovko gostov je odlično ubranil Zver. Naslednja priložnost Fužinarja je bila v 9. minuti, ko je Žaler izbil z golove črte Beltincev, toda le minuto pozneje so Korošci povedli, zadeli so po golu našega bivšega napadalca Verunice. V 24. minuti so imeli igralci Fužinarja na voljo še drugo najstrožjo kazen, Turičnik je takrat zadel v polno. Toda Žuti se niso predali in že v 31. minuti so uspeli znižati zaostanek. Neposredno iz prostega strela je bil natančen Luka Pihler. Toda veselje Žutih ni trajalo dolgo, saj so Korošci že tri minute pozneje povišali svojo prednost. Po zmedi v kazenskem prostoru Žutih je bil natančen Paradiž. Kljub rezultatskemu zaostanku pa so Beltinčani še naprej verjeli v preobrat in v 39. minuti se je to obrestovalo. Po borbenosti Gala Grobelnika, ki je izigral in premagal gostujočega vratarja, so Žuti na odmor odšli z minimalnim zaostankom za Fužinarjem 2:3.

V drugem delu je prišlo do menjav na obeh straneh. Domači strateg Damjan Gajser je namesto Zvera, Mariča, Rantaše in Žalerja v igro poslal Šarugo, Möreca, Vinokorova in Debelaka, po uri igre je namesto Cenerja vstopil Hartman, v zaključku tekme pa namesto Pihlerja še Kranjec. Žuti so v drugem delu igre bili boljši tekmec, saj so si pripravili kar nekaj priložnosti za izenačenje, toda mreža gostov se ni želela zatresti. To je Beltinčanom z vztrajnostjo uspelo šele v 92. minuti, ko so gostje storili prekršek za najstrožjo kazen. Odgovornost je prevzel Gal Grobelnik, ki je z natančnim strelom uspel priigrati remi Beltincem.

Žuti so tako po treh pripravljalnih tekmah k dvem zmagam dodali še remi proti nasprotniku iz 2. SNL. Toda ritem tekem se s tem še ne končuje. Beltince v sredo ob 19. uri čaka tekma z avstrijsko St. Anno. O dogajanju s tekme boste obveščeni.

Foto: Boštjan Rous