Nedelja, 30.01.2022

Pihler: S predstavami sem zadovoljen, ampak je še ogromno rezerv

Po dveh zmagah v zimskem pripravljalnem obdobju, so Žuti včeraj vpisali remi proti Fužinarju. Enega izmed treh zadetkov Beltincev je dosegel Luka Pihler, ki v zadnjem času stopnjuje svojo strelsko formo. Dva gola v zadnjih nekaj dneh sta dobro vodilo za nadaljevanje priprav.

"Menim, da delamo odlično in definitivno se vidi, da zdaj že poznamo filozofijo trenerja, njegov način razmišljanja in njegove ideje v igri. Želimo še nadgraditi igro in rezultate iz jesenskega dela sezone. Mislim, da je ekipa že kar na solidnem nivoju, vendar je še vedno kar veliko prostora za napredek tako v igri kot tudi glede fizične pripravljenosti," je po oddelanih treh tednih zimskih priprav povedal naš vezist Luka Pihler.

Žuti so včeraj odigrali tudi že svojo tretjo pripravljalno tekmo v teh pripravah. Na umetni travi v beltinskem Športnem parku so remizirali s Fužinarjem 3:3, kar pet zadetkov in vse tri gostujoče pa smo videli v prvem polčasu dvoboja s Korošci: "S tekmo proti Fužinarju sem dokaj zadovoljen. Poznala se nam je utrujenost in verjetno smo tudi zaradi tega šli v prvi polčas nekoliko prestrašeno in zdelo se je, da nismo pravi. Posledično so imeli gostje potem tudi ogromno priložnosti, ki so bile plod naših napak. Kasneje pa smo se zbrali, stopili na plin in odigrali bolje, za kar smo bili tudi nagrajeni, čeprav bi lahko dosegli še več zadetkov."

Enega izmed golov je dosegel tudi naš tokratni sogovornik po tekmi. V 31. minuti je bil Pihler natančen neposredno iz prostega strela, uspešno je v polno zadel tudi na sredini tekmi proti ZTE II: "S svojimi predstavami v zimskih pripravah sem dokaj zadovoljen, ampak je še ogromno rezerv. Prihajam v priložnosti za zadetek, ampak moram še popraviti realizacijo. To pa lahko dosežem tako, da dam maksimum na vsakem treningu in skušam izboljšati te stvari," je zaključil napadalni vezist Beltincev, ki je letos v prvenstvu nastopil na vseh tekmah, vpisal pa je tudi en zadetek. V Krškem je bil podobno kot včeraj natančen neposredno iz prostega strela.

Foto: Boštjan Rous