Sreda, 02.02.2022

Trije goli v razmaku treh minut dovolj za zmago Beltincev nad St. Anno

Po šestih golih na tekmi med Beltinci in Fužinarjem pretekli konec tedna, smo jih toliko videli tudi danes, le da so tokrat vsi padli šele v drugem polčasu. Žuti so slavili s 4:2 proti avstrijskemu tretjeligašu St. Anni, med strelce pa so se vpisali Lubaki, Cener, Emruli in Vinokorov.

Četrta pripravljalna tekma, zimske priprave 2022:

Beltinci Klima Tratnjek : St. Anna am Aigen 4:2 (0:0)

Zaprto za javnost; Lubaki (66.), Cener (68.), Emruli (69.), Vinokorov (86.)

Žuti so imeli tudi za ta teden planirani dve pripravljalni tekmi. Danes so se doma pomerili z avstrijsko St. Anno, v soboto pa se bodo odpravili na gostovanje v Velenje. V današnjem večeru so bili Žuti boljši od avstrijskega nasprotnika, vse zadetke pa smo videli v drugem polčasu. Glavni trener Damjan Gajser je v igro poslal naslednjo enajsterico: Zver, Rantaša, Zeljković, Žaler, Vinokorov, Sočič, Maučec, Rodrigues, Pihler, Cener in Lubaki. V prvem delu igre nismo videli veliko nevarnih poskusov, pri Beltincih je bil še najbližje zadetku Alonzo Rodrigues, ki je lepo preigraval na desni strani in sprožil na vrata gostov, toda mreži sta ob odhodu na oddih mirovali.

V drugem delu igre je glavni trener priložnost za igro ponudil še naslednjim igralcem: Šaruga, Debelak, Hari in Emruli. Igra se je hitro po prvem sodnikovem žvižgu v drugem polčasu razvnela. Beltinci so bili blizu gola v 49. minuti, ko je Luka Pihler nevarno zapretil, žoga pa je po njegovem strelu zadela prečko. Le nekaj minut pozneje pa hiter napad St. Anne in zadetek z neposredne bližine za vodstvo 0:1. Toda prednost gostov je hitro skopnela. Žuti so v zgolj treh minutah uspeli zadeti trikrat in izid preobrniti v svojo korist. Najprej je v 66. minuti po lepem prodoru in asistenci Tevža Debelaka zadel Wesley Lubaki, oba igralca sta v Beltincih na preizkušnji. Dve minuti kasneje je natančno podajo Adisa Emrulija izkoristil Chris Cener, ki je s strelom v daljši vratarjev kot Beltince prvič na tekmi povedel v vodstvo. Le minuto kasneje pa se je Adis Emruli tudi sam vpisal med strelce in tako Žutim zagotovil prednost dveh zadetkov pred končnico tekme. S tem pa se serija zadetkov še ni končala. V 72. minuti so gostje izid uspeli znižati potem, ko so prestregli napačno podajo beltinske obrambe. V 82. in 85. minuti tekme je bil dvakrat nevaren Luka Pihler, ki je preigraval v kazenskem prostoru St. Anne in dvakrat sprožil, toda žoga ni hotela končati v mreži nasprotnikov. Se pa je ta zatresla še enkrat v 86. minuti, ko je Evgeniy Vinokorov po levi strani odlično vtekal in sprejel žogo, potem pa premagal vratarja gostov za končni izid 4:2.

Žuti so tako vknjižili tretjo zmago na pripravljalnih tekmah, nova priložnost za dokazovanje pa jih čaka že v soboto, ko gostujemo v Velenju. Tekma proti Rudarju se bo pričela ob 14:00. O dogajanju boste obveščeni.

Foto: Boštjan Rous