Sreda, 20.12.2023

Prva nova moč v zimskem prestopnem roku, prihaja Žan Črnko: Ureseničiti želim zastavljene klubske cilje!

V času, ko so igralci članskega moštva na zimskem oddihu, klubske pisarne zavzeto delajo, da bo vse nared za začetek pripravljalnega obdobja, o katerem bomo več naznanili v prihodnjih dneh. Danes se je varovancem trenerja Gajserja pridružil prvi novi obraz, ki bo spomladi pomagal žutim v boju za drugoligaško krono. V beltinsko šumo se je iz soboške Mure preselil Žan Črnko.

Gre za 19-letnega levega bočnega igralca, ki je prve nogometne korake naredil pri martjanski Čardi, nato pa se leta 2014 preselil v soboško Fazanerijo, kjer je bil član vseh tekmovalnih selekcij. Vmes je v sezoni 2019/20 nastopal za kadetsko ekipo Beltincev v 2. SKL. V aktualni sezoni je Žan Črnko v 1. mladinski ligi za vodilno Muro zbral 13 nastopov in se dvakrat vpisal med strelce. V zadnjih dveh sezonah se je nekajkrat znašel v kadru članske ekipe Mure, a nastopa ni dočakal, zato se je določil, da se na članski sceni predstavi v beltinskem dresu:

Žan Črnko, ND Beltinci: ”Zadovoljen in hvaležen sem za priložnost ponujeno s strani ND Beltinci. Zame to predstavlja novi izziv v moji karieri. Upam, da bom to priložnost dobro izkoristil in da bomo s klubom dosegli zastavljene cilje.”

V Beltincih si je izbral številko 77.